Kotleciki wołowe z cheddarem

Kotleciki wołowe z cheddarem.

Jakiś czas temu podawałam Wam przepis na domowe bułeczki do hamburgerów. Dopełnieniem tych pyszności będzie smakowicie przyrządzone mięso. Trochę jak w tradycyjnym burgerze, a trochę inaczej. Wołowinka z cheddarem i oregano idealnie wpasuje się w domowe bułki z dodatkiem warzyw. Burgerek idealny! Komu, komu?
Jeśli zamiast burgerów wolicie uformować mniejsze kotleciki/pałeczki, to śmiało

czas przygotowania: 30 min
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4

Składniki:

  • 0,5 kg mielonej wołowiny
  • 100 g utartego sera cheddar
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • sól, pieprz
  • ewentualnie: olej do smażenia
  • do podania mogą być: domowe bułeczki do hamburgerów, warzywa (np. pomidor, ogórek kiszony, cebula, sałata), sosy (np. ketchup, musztarda, majonez), po plasterku sera żółtego

Przygotowanie:

Mięso (w temperaturze pokojowej) przyprawiamy oregano, solą i pieprzem.
Dodajemy ser i mieszamy.
Formujemy 4 burgery (albo mniejsze kotleciki/pałeczki). Grillujemy albo smażymy na rozgrzanym oleju.

Kotleciki wołowe z cheddarem.

Jeśli wybraliście wersję burgerową, to we wcześniej przygotowanych bułkach układamy po kotlecie i odrobinie warzyw. Polewamy sosami.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.