Tak naprawdę kluczowe w tym deserze jest przygotowanie kremu, a krem, który wykorzystałam, to absolutna klasyka – krem mascarpone. Możecie go wykorzystać do przygotowania innych deserów, takich jak np. beza pavlowa_KLIK TU.
czas przygotowania: 15 min + chłodzenie
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4
Składniki:
- 250 g serka mascarpone
- 200 g śmietany 30%
- 1 łyża cukru pudru
- 1 szklanka mini bezików
- owoce (u mnie 4 x marakuja)
Przygotowanie:
Mascarpone, śmietanę i cukier puder ubijamy mikserem do czasu, aż masa stanie się puszysta i zwiększy swoją objętość.
Kiedy krem jest gotowy, przekładamy go do miseczek i wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 min.
Po tym czasie dekorujemy każdy pucharek bezikami i owocami.
Smacznego!
Pyszny deser z mascarpone <3!