Chlebek bananowy 2

Chlebek bananowy 2.

Pamiętacie przepis na chlebek bananowy prosto z USA: chlebek bananowy_KLIK TU. Wilgotny, aromatyczny i wyjątkowy.
Dziś zabieram się za temat chlebka bananowego po raz kolejny. Tym razem przepis pozyskany z rodzimego podwórka – orzechowy, słodki i bardziej suchy. Idealny do masła orzechowego albo miodku.

czas przygotowania:
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 12-15 kawałków

Składniki:

  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 70 ml oleju
  • 2 łyżki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich

Przygotowanie:

Banany dokładnie rozgniatamy widelcem.
Dorzucamy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (u mnie keksówka) i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50 min albo do “suchego patyczka”.

Chlebek bananowy 2.

Smacznego!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.