Pikantna sałatka z orzechowym tofu

Pikantna sałatka z orzechowym tofu.

Bez zbędnego gadania. Słodko – ostra sałatka ze smażonym tofu orzechowym_KLIK TU PO PRZEPIS. Łatwy przepis, szybkie przygotowanie i pycha efekt końcowy.

czas przygotowania: 15 – 20 min
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 1 (na każdą kolejną porcję powielcie składniki)

Składniki:

  • orzechowe tofu z tego przepisu: KLIK TU PO PRZEPIS
  • mieszanka sałat
  • 1 duży dojrzały pomidor (proponuję malinowy albo czekoladowy)
  • 2 ogórki gruntowe albo pół ogórka wężowego
  • ewentualnie: kilka plasterków cebuli cukrowej/szalotka
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka syropu z agawy (albo płynnego miodu)
  • odrobina słodkiej mielonej papryki
  • odrobina soli
  • 0,5 posiekanej drobno papryczki chili

Przygotowanie:

Na talerzu układamy dwie garści mieszanki sałat. Układamy na nich pokrojonego ogórka, pomidora, tofu i cebulę (o ile robicie wersję z cebulką).
Mieszamy ze sobą olej sezamowy, syrop z agawy, paprykę i szczyptę soli. Do sosu dodajemy posiekane drobno chili (bez pestek).
Tak przygotowanym sosem zalewamy sałatkę. Gotowe!

Pikantna sałatka z orzechowym tofu.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.