Wiosenna pasta z jajek i cukinii

Wiosenna pasta z jajek i cukinii.

A może jajka w trochę innej formie? Nie na twardo i nie faszerowane. Tylko w formie pasty do chlebka. Lubicie?

czas przygotowania: 30 min
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • mała cukinia utarta na tarce o dużych oczach
  • 100 g ostrego sera żółtego utartego na tarce o małych oczkach
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • ewentualnie: 100 g drobno posiekanej szynki/kiełbaski myśliwskiej i trochę drobno posiekanego koperku
  • do podania: świeże pieczywko albo grzanki

Przygotowanie:

Jajka obieramy ze skorupek i ucieramy na tarce o dużych oczkach.
Cukinię podsmażamy na odrobinie masła. Odparowujemy wodę i pozwalamy jej się odrobinę zrumienić.
Dodajemy do jajek i mieszamy.
Dorzucamy ser żółty, szczypiorek, ewentualnie wędlinę i koperek. Dodajemy majonez mieszamy dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem.

Wiosenna pasta z jajek i cukinii.

Podajemy z pieczywem.

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.