A może jajka w trochę innej formie? Nie na twardo i nie faszerowane. Tylko w formie pasty do chlebka. Lubicie?
czas przygotowania: 30 min
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- mała cukinia utarta na tarce o dużych oczach
- 100 g ostrego sera żółtego utartego na tarce o małych oczkach
- 1 mały pęczek szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
- ewentualnie: 100 g drobno posiekanej szynki/kiełbaski myśliwskiej i trochę drobno posiekanego koperku
- do podania: świeże pieczywko albo grzanki
Przygotowanie:
Jajka obieramy ze skorupek i ucieramy na tarce o dużych oczkach.
Cukinię podsmażamy na odrobinie masła. Odparowujemy wodę i pozwalamy jej się odrobinę zrumienić.
Dodajemy do jajek i mieszamy.
Dorzucamy ser żółty, szczypiorek, ewentualnie wędlinę i koperek. Dodajemy majonez mieszamy dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z pieczywem.
Smacznego!
Dodaj komentarz