Były już jajka faszerowane na ciepło, to teraz będą na zimno. Prawdziwe pyszności. Przepis jest bardzo prosty. Do przygotowania wystarczy niewiele czasu. Wielkanocna pozycja obowiązkowa.
czas przygotowania: 20 min
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 16 połówek
Składniki:
- 8 jajek na twardo
- 100 g szynki (może być w plastrach)
- 100 g sera żółtego utartego na tarce o małych oczkach
- 1 mały pęczek szczypiorku
- 1 spora łyżka majonezu (jeśli lubicie, to może być trochę więcej)
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka obieramy ze skorupek. Kroimy na pół i wydrążamy żółtka. Przekładamy je do miski i dokładnie rozgniatamy.
Dodajemy drobno posiekaną szynkę, utarty ser, majonez i drobno posiekany szczypiorek.
Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Tak przygotowaną masą napełniamy (z górką) miejsca po żółtkach.
Podajemy schłodzone.
Smacznego!
Dodaj komentarz