Jajka faszerowane szynką i żółtym serem

Jajka faszerowane szynką i żółtym serem.

Były już jajka faszerowane na ciepło, to teraz będą na zimno. Prawdziwe pyszności. Przepis jest bardzo prosty. Do przygotowania wystarczy niewiele czasu. Wielkanocna pozycja obowiązkowa.

czas przygotowania: 20 min
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 16 połówek

Składniki:

  • 8 jajek na twardo
  • 100 g szynki (może być w plastrach)
  • 100 g sera żółtego utartego na tarce o małych oczkach
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 1 spora łyżka majonezu (jeśli lubicie, to może być trochę więcej)
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Jajka obieramy ze skorupek. Kroimy na pół i wydrążamy żółtka. Przekładamy je do miski i dokładnie rozgniatamy.
Dodajemy drobno posiekaną szynkę, utarty ser, majonez i drobno posiekany szczypiorek.
Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Tak przygotowaną masą napełniamy (z górką) miejsca po żółtkach.

Jajka faszerowane szynką i żółtym serem.

Podajemy schłodzone.

Smacznego!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.