Zdarza Wam się czasami, że z obiadu zostanie kilka ziemniaków i nie wiadomo co z nimi zrobić? Oczywiście zawsze można usmażyć, ale często jest ich po prostu za mało. Poza niezliczoną ilością sałatek, do których można wykorzystać smażone (i nie tylko) ziemniaki, można je również przerobić na szybki i smaczny posiłek.
Dodatki można komponować dowolnie, ja postawiłam na “wielkie czyszczenie” lodówki i wykorzystałam pieczarki i parówki.
czas przygotowania: 15 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 1
Składniki:
- 5 ugotowanych ziemniaków
- 2 parówki
- 4 pieczarki
- 1 łyżka majeranku
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy olej.
Pieczarki ucieramy na tarce o grubych oczkach, albo kroimy w plasterki. Wrzucamy na olej i smażymy do zrumienienia. Zdejmujemy z patelni.
Wrzucamy pokrojone w plasterki ziemniaki i smażymy na rumiany kolor. Dodajemy pokrojone w plastry parówki. Smażymy chwilę.
Dodajemy pieczarki i majeranek. Mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!
Dodaj komentarz