Grillowany ser halloumi to jedna z lepszych potraw z grilla. Słonawy, mięsisty i przyjemnie zarumieniony. Doskonały do sałatek i jako samodzielna potrawa. Po prostu – halloumi jest przepyszne z każdym dodatkiem. Spróbujcie w wersji ze świeżą i soczystą salsą z papryki, ogórka, pomidorów i cebuli. Na pewno zrobicie powtórkę z premiery 🙂
czas przygotowania: 30-40 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 2
Składniki:
- 250 g sera halloumi
- 1 średni ogórek wężowy
- 1 mała czerwona cebula
- 1 mała żółta papryka
- 2 pomidory
- 1 łyżka drobno posiekanych listków bazylii
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Warzywa myjemy i obieramy. Kroimy w drobną kosteczkę.
Dodajemy bazylię, sól i pieprz. Mieszamy.
Ser halloumi kroimy w plastry i grillujemy na rumiany kolor (można to zrobić na patelni grillowej).
Uważajcie, bo halloumi bardzo szybko się przypieka.
Podamy cieplutki na salsie warzywnej.
Smacznego!
Dodaj komentarz