Zdradzę Wam dziś przepis na szybką i fajną w smaku sałatkę z kuskusem, fetą i granatem. Świetnie skomponuje się jako dodatek do grillowanego mięsa, ale równie dobrze sprawdzi się na lunch. Do wyboru, do koloru!
P.S. Wiedzieliście, że kuskus to makaron, a nie kasza? 🙂
czas przygotowania: 20 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 6-8
Składniki:
- 1,5 szklanki suchego kuskusu
- 1 owoc granatu
- 1,5-2 garści rukoli
- 150 g sera typu feta
- 1 łyżka suszonego lubczyku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Kuskus zalewamy niewielką ilością wrzątku (tak, żeby wrzątek tylko go zakrył) i czekamy aż spęcznieje i wystygnie.
Lekko solimy, pieprzymy i doprawiamy lubczykiem. Mieszamy.
Dorzucamy nasiona granatu i fetę pokrojoną w kosteczkę.
Pod koniec dodajemy umytą i odsączoną rukolę. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!
Hej!
Zapraszam Cię serdecznie do wzięcia udziału w kulinarnym- danie z kaszą w roli głównej. Do wygrania trzy książki Wandy Jackowskiej “Kaszomaniak”
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/07/konkurs-kulinarny-przepis-z-kasza-w.html
Pozdrawiam,
Kaśka