Grillowany ser halloumi z salsą warzywną

Grillowany ser halloumi z salsą warzywną.

Grillowany ser halloumi to jedna z lepszych potraw z grilla. Słonawy, mięsisty i przyjemnie zarumieniony. Doskonały do sałatek i jako samodzielna potrawa. Po prostu – halloumi jest przepyszne z każdym dodatkiem. Spróbujcie w wersji ze świeżą i soczystą salsą z papryki, ogórka, pomidorów i cebuli. Na pewno zrobicie powtórkę z premiery 🙂

czas przygotowania: 30-40 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 2

Składniki:

  • 250 g sera halloumi
  • 1 średni ogórek wężowy
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 mała żółta papryka
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka drobno posiekanych listków bazylii
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Warzywa myjemy i obieramy. Kroimy w drobną kosteczkę.
Dodajemy bazylię, sól i pieprz. Mieszamy.
Ser halloumi kroimy w plastry i grillujemy na rumiany kolor (można to zrobić na patelni grillowej).
Uważajcie, bo halloumi bardzo szybko się przypieka.
Podamy cieplutki na salsie warzywnej.

Grillowany ser halloumi z salsą warzywną.

Grillowany ser halloumi z salsą warzywną.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *