Grillowane polędwiczki z kurczaka

Grillowane polędwiczki z kurczaka.

Dziś kolejna grillowa propozycja. Słodko-ostre polędwiczki z piersi kurczaka. Najdłużej zajmuje marynowanie, bo samo mięsko przygotowuje się bardzo szybko. Bardzo to wszystko smakowite. Łapcie przepis na weekend.

czas przygotowania: 90 minut + grillowanie
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: około 12-14 kawałków

Składniki:

  • 400-450 g polędwiczek z piersi kurczaka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki miodu w płynie
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 czubata łyżeczka wędzonej papryki
  • 2 szczypty cynamonu w proszku
  • ewentualnie: sól, pieprz

Przygotowanie:

Mieszamy wszystkie składniki na marynatę (olej, miód, sos sojowy, wszystkie rodzaje papryki i cynamon).
Wkładamy w marynatę umyte polędwiczki z kurczaka i dokładnie je obtaczamy. Zostawiamy w lodówce na co najmniej godzinę.
Grillujemy na tacce aż do zrumienienia się mięsa.

Grillowane polędwiczki z kurczaka.

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.