Dziś kolejna grillowa propozycja. Słodko-ostre polędwiczki z piersi kurczaka. Najdłużej zajmuje marynowanie, bo samo mięsko przygotowuje się bardzo szybko. Bardzo to wszystko smakowite. Łapcie przepis na weekend.
czas przygotowania: 90 minut + grillowanie
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: około 12-14 kawałków
Składniki:
- 400-450 g polędwiczek z piersi kurczaka
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki miodu w płynie
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- 1 czubata łyżeczka wędzonej papryki
- 2 szczypty cynamonu w proszku
- ewentualnie: sól, pieprz
Przygotowanie:
Mieszamy wszystkie składniki na marynatę (olej, miód, sos sojowy, wszystkie rodzaje papryki i cynamon).
Wkładamy w marynatę umyte polędwiczki z kurczaka i dokładnie je obtaczamy. Zostawiamy w lodówce na co najmniej godzinę.
Grillujemy na tacce aż do zrumienienia się mięsa.
Smacznego!
Dodaj komentarz