Próbowaliście kiedyś awokado w połączeniu z jajkami? Jeśli nie, to koniecznie musicie. Z pozoru delikatne, doprawione pieprzem i natką z pietruszki zupełnie zmienia charakter.
Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie.
czas przygotowania: 20 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4
Składniki:
- 2 nieduże, dojrzałe awokado
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 jajka
- 3 łyżki natki z pietruszki
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz
- pieczywo pełnoziarniste
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Awokado obieramy, oddzielamy od pestki i kroimy w kosteczkę. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Wystudzone jajka kroimy w kostkę.
Natkę z pietruszki siekamy.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy majonez, pieprz, a w razie potrzeby również sól.
Dokładnie mieszamy.
Podajemy na pieczywie pełnoziarnistym.
Smacznego!
Dodaj komentarz