Już kilka razy wspominałam, że kanapka nie musi być nudna. Jestem fanką wymyślania różnych kanapkowych wspaniałości. Mieszam, siekam, dodaję. Jednym z moich ulubionych połączeń śniadaniowych jest awokado z twarożkiem, albo z serkiem śmietankowym. Czasem bez dodatkowych składników, a czasem (jak dziś), w towarzystwie warzyw, albo ziół. Taki zestaw najsmaczniejszy jest na jakimś konkretnym pieczywie, np. żytnim, albo wieloziarnistym.
czas przygotowania: 15 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4
Składniki:
- 250 g serka śmietankowego, albo twarożku
- 1 mały pęczek szczypiorku
- 1 małe awokado
- 100 g pomidorków koktajlowych
- sól, pieprz
- ulubione pieczywo
Przygotowanie:
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Mieszamy z twarożkiem, solimy i pieprzymy.
Awokado obieramy i kroimy w plasterki.
Każdy kawałek pieczywa smarujemy twarożkiem.
Na wierzch układamy awokado i pokrojone na kawałki pomidorki koktajlowe.
W razie potrzeby posypujemy jeszcze solą i pieprzem.
Smacznego!
Smacznego!
Bardzo smaczne kanapeczki, właśnie zjadłam…leniwe późne sobotnie śniadanko 😉
Nie ma to jak leniwe sobotnie śniadanko! 🙂 najlepiej 🙂
Pyszne śniadanko – dzisiaj rano wcinałam z moim synkiem :). Polecam z serkiem naturalnym Bieluch. Niebo w gębie 🙂