Pierwszy raz spróbowałam tej pasty całkiem niedawno. W celach degustacyjnych podłączyłam się do prowiantu koleżanki z pracy. Było warto! Zaskakujące połączenie daje pyszny, orzeźwiający i niecodzienny smak. Przygotowanie całości jest naprawdę proste i zajmuje chwilę.
Przepis pochodzi z magazynu KUKBUK.
czas przygotowania: 10 minut + gotowanie jajek
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4
Składniki:
- 4 duże jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki curry w proszku
- 2 łyżki natki z pietruszki
- 2 łyżki kolendry
- 1 łyżka szczypiorku
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
W miseczce mieszamy jogurt, majonez, sok z cytryny i curry.
Dodajemy jajka pokrojone w drobną kosteczkę i posiekane zioła.
Mieszamy. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!
Dodaj komentarz