Nie zawsze pod ręką jest świeże mango, a nawet jeśli je mam, to nie zawsze wystarcza mi zapału, żeby wystarczająco dokładnie je
zmiksować. A kto chociaż raz próbował zmiksować ten owoc,
ten wie, że nie jest łatwo uzyskać gładką konsystencję.
Na szczęście, od jakiegoś czasu nie ma już problemu z zakupem soków
o różnych, egzotycznych smakach.
Dodatkową zaletą lassi z soku, a nie z owoców jest ekspresowy czas przygotowania. Idealny na potrzeby szybkiego śniadania.
czas przygotowania: 10 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4 średnie
Składniki:
- 2 szklanki soku z mango
- 400 g gęstego jogurtu naturalnego (np. greckiego)
- 1 łyżka cukru pudru
Przygotowanie:
Sok, jogurt i cukier puder łączymy ze sobą i bardzo dokładnie mieszamy.
Podajemy schłodzone.
W wersji z owocami, zamiast 2 szklanek soku dodajemy 2 średnie, dojrzałe owoce mango i 2/3 szklanki wody.
Owoce muszą być miękkie i soczyste, bo w przeciwnym razie miksowanie zajmie naprawdę dużo czasu.
Po obraniu ze skórki i oddzieleniu od pestek bardzo dokładnie miksujemy mango z jogurtem, wodą i cukrem.
Smacznego!
Dodaj komentarz