Zawsze kupowałam przyprawę meksykańską i zawsze wkurzałam się, że za ostra, że za słona, że nie taka. Rozwiązaniem okazało się przygotowanie swojej własnej mieszanki. To proste, szybkie i przede wszystkim smakowite. Dodatkowym plusem jest brak tych wszystkich wzmacniaczy smaku i wspomagaczy, które można znaleźć w gotowych przyprawach. Kto łapie przepis?
czas przygotowania: 10 minut
poziom trudności: bardzo łatwy
ilość porcji: słoiczek
Składniki:
- 2 czubate łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- 2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1 płaska łyżeczka mielonego chili albo ostrej papryki
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżeczki czosnku
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie:
Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Przechowujemy w szczelnym słoiczku.
Smacznego!
Świetny przepis! Zapisuję