Świeży, słodko-ostry, z nutką pomarańczy. Idealne dopełnienie meksykańskich pyszności, które przygotowujecie w domu. Kiedyś w Warszawie była knajpa, w której do tacosów serwowano bardzo podobny sosik. Niestety, knajpę zamknięto, a smak na ten obłędny dodatek został. Można powiedzieć, że odtworzyłam go z kulinarnej tęsknoty 🙂 Jeśli lubicie ten rodzaj kuchni, to łapcie przepis. Prawdziwa petarda!
czas przygotowania: 10 min
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 6-7
Składniki:
- 2 duże owoce kiwi
- sok z ćwiartki pomarańczy
- 1 łyżka soku z limonki
- 25 – 30 g papryczek jalapeño (takich z zalewy, ze słoiczka)
Przygotowanie:
Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Łączymy z pozostałymi składnikami i blendujemy na dość gładką masę.
Podajemy jako dodatek do tacos/tortilli albo jako dip.
Smacznego!
Dodaj komentarz