Zupa krem z groszku

1

Zupa krem z groszku

Słodko-słona zupa o soczyście zielonym kolorze.
Poza etapem blendowania przygotowuje się prawie sama,
a serwowana z prażonymi migdałami, zadowoli nawet największych malkontentów.

czas przygotowania: 40 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 3 średnie

Składniki:

  • 0,5 kg zielonego groszku (może być mrożony)
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • kilka ziarenek pieprzu
  • sól

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy w garnku z grubym dnem.
Dorzucamy groszek i zalewamy bulionem. Dodajemy pieprz i gotujemy, aż groszek zmięknie.
Po przestygnięciu blendujemy i doprawiamy solą.
Płatki migdałów prażymy na patelni bez tłuszczu. Posypujemy nimi zupę przed podaniem.

4

Zupa krem z groszku

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email

3 Odpowiedzi do Zupa krem z groszku

  1. Magda

    zrobiłam….rewelacja, smaczna, pięknie wygląda w miseczce a na dodatek łatwa do zrobienia:) czekam na kolejne przepisy

  2. Ania

    Krem wyszedł przepyszny! Polecam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.