Pomysł na śniadanie – pasta z jajek i rzodkiewek

Pomysł na śniadanie – pasta z jajek i rzodkiewek.


Już bardzo dawno nie podsuwałam Wam żadnego pomysłu na śniadanie. Trzeba to szybciutko nadrobić. Lubicie pasty z jajek? Ja bardzo. Mam kilka sprawdzonych przepisów. Dziś jeden z nich – jajka z rzodkiewkami, ogórkiem, szczypiorkiem, żółtym serem i szyneczką. Mniam.

czas przygotowania: 30 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 ogórki gruntowe
  • 50 g ostrego sera żółtego w kawałku
  • 50 g szynki w kawałku albo innej wędliny
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Jajka obieramy ze skorupek i siekamy na drobne kawałki. Tak przygotowane jajka rozgniatamy widelcem na małe kawałki.
Rzodkiewki i ogórka ucieramy na tarce o grubych oczkach. Odsączamy z wody, która wyciekła z warzyw w czasie ucierania. Łączymy warzywa i jajka.
Dodajemy ser żółty utarty na tarce o grubych oczkach i pokrojoną w drobną kosteczkę wędlinę.
Dodajemy szczypiorek i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Pomysł na śniadanie – pasta z jajek i rzodkiewek.

Podajemy ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *