Pomysł na śniadanie: ziołowa pasta jajeczna z curry

Pasta jajeczna z curry i z ziołami.

Ziołowa pasta jajeczna z curry.

Pierwszy raz spróbowałam tej pasty całkiem niedawno. W celach degustacyjnych podłączyłam się do prowiantu koleżanki z pracy. Było warto! Zaskakujące połączenie daje pyszny, orzeźwiający i niecodzienny smak. Przygotowanie całości jest naprawdę proste i zajmuje chwilę.
Przepis pochodzi z magazynu KUKBUK.

czas przygotowania: 10 minut + gotowanie jajek
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4

Składniki:

  • 4 duże jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki curry w proszku
  • 2 łyżki natki z pietruszki
  • 2 łyżki kolendry
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

W miseczce mieszamy jogurt, majonez, sok z cytryny i curry.
Dodajemy jajka pokrojone w drobną kosteczkę i posiekane zioła.
Mieszamy. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.

Pasta jajeczna z curry i z ziołami.

Ziołowa pasta jajeczna z curry.

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.