Kanapeczki z ogórka i łososia

Kanapeczki z ogórka i łososia.

Karnawał trwa w najlepsze, więc dziś mam dla Was pomysł na szybką, imprezową przekąskę. Małe, chrupiące kanapeczki, ze świeżego ogórka, konkretnego w smaku serka chrzanowego i delikatnego łososia.
Bardzo fajne w smaku. Uwaga, bo wciągają.

czas przygotowania: 15 min
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: kilkanaście-dwadzieścia parę (w zależności od długości ogórka)

Składniki:

  • 1 długi ogórek wężowy
  • 150 g serka śmietankowego o smaku chrzanowym
  • 100 g łososia w plastrach
  • odrobina skórki otartej z limonki (wcześniej sparzonej)

Przygotowanie:

Ogórka dokładnie myjemy, ale nie obieramy ze skórki.
Kroimy na plasterki około 0,5-1 cm grubości i drylujemy środek z pestkami. To z tej części wycieka najwięcej wody, więc najprościej będzie się jej pozbyć.
Na wierzch każdego plasterka nakładamy odrobinę serka chrzanowego i po kawałku łososia.
Po wierzchu posypujemy skórką z limonki.

Kanapeczki z ogórka i łososia.

Przed podaniem wstawiamy na trochę do lodówki.

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email

Jedna odpowiedz do Kanapeczki z ogórka i łososia

  1. Magda

    Świetne kanapeczki, kolorowe i bardzo apetyczne 🙂

Skomentuj Magda Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.