W weekend czas płynie trochę wolniej, poranki są bardziej leniwe, więc i śniadania powinny sprzyjać takiej aurze.
Wtedy też pojawia się dylemat – kawa, czy kakao 🙂 A może spróbować połączyć te dwa smaki?
czas przygotowania: 15 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 l mleka (u mnie 2%)
- 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 4 łyżki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 4 łyżki cukru (albo więcej, według Waszego uznania)
Przygotowanie:
3 szklanki mleka przelewamy do rondelka i nastawiamy na małym gazie.
Pozostałą część mleka dzielimy na dwie części.
Do pierwszej dosypujemy kakao, kawę, cynamon i cukier. Dokładnie rozrabiamy.
Dodajemy pozostałą część mleka i mieszamy.
Przelewamy do mleka w rondelku i zagotowujemy co jakiś czas mieszając.
Rozlewamy do kubków.
Voila! Gotowe!
Smacznego!
Dodaj komentarz