Sałatka diabelska

Sałatka diabelska.

Sałatka diabelska.

Salami, ser, oliwki, kukurydza, papryka i ketchup, czyli kandydaci na idealne dodatki do pizzy. To wszystko połączone w diabelską sałatkę z meksykańskim pazurem. Czego chcieć więcej? Osobiście uwielbiam!
Pyszna, ostra i bardzo sycąca sałatka będzie prawdziwą imprezową gwiazdą. A jeśli trochę Wam zostanie, możecie po prostu ułożyć ją na blacie do pizzy i zapiec. Brzmi jak plan?

czas przygotowania: 25 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: około 5-6

Składniki:

  • 200 g ostrego salami w plastrach
  • 300 g żółtego sera w kawałku
  • 140 g kukurydzy (mała puszka)
  • 2/3 szklanki zielonych oliwek
  • 150 g papryki konserwowej
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka czosnku
  • 1 płaska łyżeczka ostrej papryki
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu

Przygotowanie:

Plasterki salami kroimy na pół, a następnie w paseczki.
Ser i paprykę konserwową kroimy w niewielką kostkę, a oliwki w plasterki.
W misce mieszamy odsączoną z zalewy kukurydzę, salami, ser, paprykę i oliwki.
Oregano, czosnek i paprykę mieszamy z ketchupem i dodajemy do sałatki. Mieszamy.
Podajemy schłodzoną z ulubionym pieczywem.

Sałatka diabelska.

Sałatka diabelska.

Smacznego!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

3 Odpowiedzi do Sałatka diabelska

    • Smak na Wspak

      To niewątpliwie jedna z imprezowych zalet 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.