To przekąska, która idealnie nada się na wszelkiego rodzaju imprezy i spotkania. Szybka w przygotowaniu i smakowita (takie mini pizze w paluszkach).
czas przygotowania: 35-40 min
poziom trudności: łatwy
ilość: kilkanaście sztuk
Składniki:
- 1 płat gotowego ciasta na pizzę
- 50 g żółtego sera utartego na tarce o małych oczkach
- 50 g salami w cienko krojonych plasterkach (np. ostródzkiego)
Przygotowanie:
Rozkładamy płat ciasta. Na połowie rozsypujemy ser i układamy plasterki salami.
Składamy płat ciasta na pół przykrywając połowę na której ułożyliśmy ser i salami. Dociskamy.
Kroimy ciasto na kilkanaście pasków o szerokości około 1,5 – 2 cm. Każdy pasek skręcamy jak spiralkę.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 12-15 minut.
Podajemy cieplutkie albo wystudzone.
Smacznego!
Zrobiłam, akurat miałam wszystkie składniki. Rewelacja, polecam na imprezy i do chrupania oglądając swój ulubiony serial
Wspaniale, że smakowało! <3