Domowe burgery z indyka z musztardą i chili

Burgery z indyka z musztardą.

Domowe burgery z indyka z musztardą i chili.

Sezon grillowy uważam za otwarty. Ogłaszam uroczyste rozpoczęcie – ja wystartowałam domowymi burgerami z musztardą francuską, chili i kolendrą. Łapcie przepis na majówkę!

czas przygotowania: 50-60 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała, drobno posiekana papryczka chili
  • 2 łyżki drobno posiekanej (świeżej) kolendry
  • 2 łyżki musztardy francuskiej (z ziarnami gorczycy)
  • sól, pieprz
  • ewentualnie: 3 łyżki bułki tartej, żeby mięso było bardziej zwarte

Przygotowanie:

Mięso mieszamy z musztardą i jajkiem.
Sprawdźcie konsystencję mięsa – jeśli będzie za rzadkie, możecie dodać bułkę tartą.
Dodajemy kolendrę, chili i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Domowe burgery z indyka z musztardą i chili.

Formujemy cztery burgery. Grillujemy na tacce lub smażymy na patelni grillowej.

Domowe burgery z indyka z musztardą i chili.

Podajemy w bułce albo jako kotleta.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.