Proste śniadanko. Za proste? Być może, dla niektórych. Ale prawda jest taka, że dla mnie to prawdziwe śniadanie mistrzów.
To jeden z popisowych numerów kanapkowych mojego Taty. Kiedy byłam dzieckiem, mogłam je jeść bez końca! W sumie dalej mogę… 🙂 Uwielbiam połączenie smaków, które jest na tych kanapkach. Smakuje latami 80-tymi, domem, ciepłem i szczęściem. Taki wehikuł czasu zamknięty w jednej kanapce!
W sumie coś musi w tym być, skoro minęło tyle lat, a złoty ementaler dalej można kupić w prawie każdym sklepie.
czas przygotowania: 15 minut
poziom trudności: łatwy
ilość porcji: 4
Składniki:
- dwa serki topione złoty ementaler
- pęczek drobnego szczypiorku
- 4-5 bułek albo 8-10 kromek chleba
- ewentualnie do podania: pomidory
Przygotowanie:
Szczypiorek bardzo drobno siekamy.
Każdy kawałek pieczywa smarujemy serkiem topionym (“na grubo”) i posypujemy dokładnie szczypiorkiem.
Podajemy z pomidorem.
Smacznego!
Może proste ale podpowiedziałaś mi tym przepisem co ja zjem dziś na śniadanie 🙂
Ja też lubię aż tyle szczypiorku!
Bo w prostocie siła 😉 uwielbiam to połączenie!